spierzorg wijchen logo
My Image
spierzorg wijchen logo
sportmassage wijchen

Medical Taping

medical taping wijchen

De basis van het medical taping werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. Hier werden destijds tapemethodes ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen.
Beter bekend als de felgekleurde elastische tape die de kuiten, bovenbenen of armen van (top) sporters siert.

medical taping wijchen

De gedachte is, dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging, maar daarnaast ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed functioneren, kan dat een scala van klachten en aandoeningen geven.
De gebruikte tape komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape t.o.v. de elasticiteit van de huid, waardoor de tape een soort liftende werking heeft op de opperhuid. Zo ontstaat er meer ruimte in het gebied van het onderhuids weefsel, waar allerlei receptoren, bloed- en lymfevaatjes liggen. Door gebruik te maken van verschillende tape technieken, kunnen diverse effecten bereikt worden.
Na weefseltrauma reageert het weefsel met een ontstekingsreactie. Er ontstaat een lokale zwelling die drukverhoging geeft op het omringende weefsel. Hierdoor raakt de bloedcirculatie verstoord en de lymfeafvoer belemmerd, dit veroorzaakt pijn.
Door de liftende werking van de tape ontstaat er directe drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer weer worden hersteld. De druk op de pijnreceptoren neemt af, waardoor de ervaren pijn vermindert. Hierdoor kan je ook weer beter bewegen. Medical taping is daarmee een revolutionaire behandelmethode die fundamenteel verschilt van conventionele behandelmethodieken.
Vraag naar de mogelijkheden voor jou en maak een afspraak.

Indicaties

Het toepassingsgebied van het medical taping is breed.
Onder andere: Nabehandeling van blessures, reduceren van ontstekingen of vochtophopingen (zoals oedeem en bloeduitstortingen), houdingscorrecties, hoofdpijn, behandeling van klachten door overbelasting (zoals RSI, tennis- of golfelleboog). Maar ook voor menstruatiepijn, hielspoor en hooikoorts.

Taping in het kort

De tape is:
• Elastisch, rekt tot 140%
• Ventileert (katoen)
• Kan enkele dagen tot wel een week blijven zitten
• Watervast, je kan ermee douchen (deppen met afdrogen)

Doel van medical taping:
• Pijnvermindering
• Gespannen spieren ontspannen
• Spieren tegen overbelasting beschermen
• Ondersteunen van spieren en gewrichten

enkel in tape

Sporttape

Klassieke sporttape wordt gebruikt als preventie bij sport, hierbij is de enkel het meest voorkomend bij sporten zoals voetbal en basketbal. Dit noemen we ook wel bandageren.

Praktijk

Saltshof 10-02
6604 AE Wijchen

Spierzorg wijchen Sportmassage

Contact

Tel: 06 10 32 60 74
Mail: blabla

Spierzorg wijchen Sportmassage

Praktijk

Saltshof 10-02
6604 AE Wijchen

Contact

Tel: 06 10 32 60 74
Mail: blabla